25-03-13

Onzekerheid/faalangst...

onzekerheidfaalangst.jpg


Ik ben gevraagd of ik voor groep 7 van onze basisschool met het verkeersexamen op een kruispunt wil gaan zitten en de kinderen te beoordelen. Mijn man zei tegen mij: ik stuur een mailtje dat je het doet. Het hevige weerstand voelde ik opkomen. Ik besef dat het een angst is om te falen, die ontstaan is door mijn onzekerheid. Pesterijen uit mijn verleden, het niet goed genoeg voelen. Anders voelen dan anderen. Je niet geaccepteerd voelen. 

Ik was vroeger een heel onzeker, stil, verlegen meisje. Die gepest is vanaf groep 4 tot en met 2de klas hogere school. Daarna nog een aantal bazen had die tegen mij schreeuwde als ik iets verkeerd deed, want tijd is immers geld. 

Normaal gesproken zei ik: Nee ik kan niet. Maar nu heb ik een mail gestuurd en uitgelegd wat voor een gevoel bij mij opgeroepen werd toen ik hoorde of ik dat wilde doen. Ik heb uitgelegd waar het door komt en wat het gevoel bij mij doet. Ik heb ook even zitten huilen omdat ik mij ook heel kwetsbaar opstel naar iemand toe die ik eigenlijk niet zo goed ken. 

Maar ik moet het doen, ik moet mijzelf confronteren met mijn angsten om zo er over heen te komen. Al is het niet makkelijk, ik heb het toch maar gedaan. Ik heb mij opgeven om dat te doen. 

Natuurlijk ben ik wel trots op mijzelf dat ik mijn angsten aanga. Maar de onzekerheid en de angst die ik voel opkomen is geen pretje. Maar ik ga het doen, heb ik besloten. Anders kom ik er nooit overheen.

Commentaren

Denise,

Jij hebt veel meegemaakt.
Ik wens je sterkte
vrede in je hart
en mooie dagen zonder angst.
Wat de woestijn zo mooi maakt
is het feit
dat ze ergens
een bron verbergt

Ontdek de smaragd
in jezelf
De droom
die niemand
je kan ontnemen

Gepost door: Fan | 27-03-13

Dank je wel,
Ik heb er even geen woorden voor. Ik luister naar het mooie liedje van Jackie en Susan. Krijg kippenvel. 2 goude keeltjes bij elkaar die zo een mooi lied samen zingen.

Ik leer elke dag meer en meer omgaan met de angst, ik besef ook dat ik op de goede weg ben. Het is soms nog steeds niet makkelijk, maar ik blijf vechten. Want op een dag vind ik de vrijheid in mijzelf.

De vrijheid...om te zijn wie ik wil zijn.

Dank je wel nogmaals voor je mooie en lieve woorden,

Lieve groetjes Denise

Gepost door: Denise | 27-03-13

De commentaren zijn gesloten.