10-06-13

Vergeven…

 

vergeven,boosheid,vertrouwen,jezelf,licht,haat,woede,hart,kennis,zelfkennis,zonde,loslaten,ander,kwetsen,waarden,normen

 

Vergeven…


Echt vergeven is loslaten wat er is gebeurd. Maar dat is verschrikkelijk moeilijk, onbewust hou je misschien nog vast aan het idee, wat als het weer gebeurd? Waardoor mensen veranderen en anders reageren dan je gewend bent. 

Daarom kunnen mensen wel vergeven, maar vergeten doen ze het eigenlijk nooit. Er zal altijd wel iets blijven hangen, of een angst ontstaan dat het weer gebeurd…


“Met vergeven bewijs je de ander geen dienst, maar jezelf. Je maakt je hart lichter en beschermt jezelf tegen het gif dat boosheid heet. Niemand leeft zonder zonde…
Vergeven moet je gewoon zelf doen…”

( happinezz “RoueVerveer” ) 

Maar hoe vergeef je echt en laat je het los? Een vraag wat vast wel veel mensen bezighoudt. Hoe kun je vergeven zonder dat je daar onbewust in de toekomst nog last van hebt.
Ik denk toch wel door lichter te leven, haat en woede je hart niet binnen laten. Jezelf leren kennen en weten hoe je reageert, wat jouw normen en waarden zijn en hoever je iemand je laat kwetsen. 


Vergeven doe je bij de mensen van wie je houdt…want tenslotte zijn zij de gene die je kunnen kwetsen. Of ik echt een klinkklaar antwoord hebt hoe je moet vergeven, dat weet ik niet..maar loslaten staat nauw samen met vergeven. Maar ook vertrouwen hebben, in jezelf maar ook in de ander.

 

De commentaren zijn gesloten.