29-06-13

Spiegel...

 

spiegel.jpgWe kunnen wel zeggen: ik ben niet gelukkig omdat???? Mijn partner niet doet wat ik wil of dat je partner niet wil verandren. Of een vriend doet raar tegen je en jij vind dat hij of zij moet veranderen. Je kan wel zeggen: jij moet!!!
Maar de meeste mensen die dat zeggen, moeten zelf eens in de spiegel van hun ziel kijken. Wees zelf de verandering die je in de wereld wenst te zien...
Kijk naar jezelf!!!

Durf die spiegel voor te houden...
zie niet alleen je mooie kanten, maar ook je donkere kanten. Want iedereen heeft donkere kanten, ook al hou je die het liefst verborgen. Maar ook die donkere kant, is een deel van jou. Accepteer het en sta open als het je niet aanstaat wat je ziet om te veranderen...
Jezelf confronteren met je zelf is moeilijk en ook eng. 

Ik heb mij zelf ook geconfronteerd en een spiegel voorgehouden, ik heb gehuild. Nu ik mijzelf heb gezien zoals ik werkelijk ben, ben ik staat mij geheel te geaccepteren inclusief mijn donkere kant en...ik voel mij gelukkiger dan ooit ~♥~

Durf te voelen...

free2.jpg
Wat is het ergste wat er kan gebeuren als je geen controle hebt over een bepaalde situatie? Stel je zelf die vraag. Doe je ogen dicht en probeer te voelen, probeer te voelen in je buik, wat het met je doet. 
Als je het moeilijk vind het te benoemen, voel dan gewoon even. Ook al maakt het je verdrietig of angstig. Maar laat het gevoel komen, het mag gevoeld worden. Het is niet erg om het te voelen. 
Als je het gevoel toelaat dan gun je jezelf het te voelen, dat geeft al een bepaalde vrijheid. Een opluchting en maakt je geest vrij van zorgen zodat je in staat bent om je innerlijke rust te hervinden. 

Vraag je zelf af waarom jij reageert op bepaalde situaties zoals jij reageert en ga bij jezelf na waarom je zo doet, en wat het met je doet. Waarom jij je zo voelt. 
Verwacht niet dat je na één keer denkt ik kan het. Want iets aanleren duurt altijd even, maar met geduld en vertrouwen kom je een heel eind. 
Maak ook geen doelstellingen die niet haalbaar zijn of waarbij het lang duurt voor je daadwerkelijk ziet dat er iets veranderd is. 
Stel concreet en duidelijk een doel: bijvoorbeeld over vier weken ben ik 5 kilo kwijt. Dat is duidelijk en meetbaar. 
Onduidelijke doelen zorgen ervoor dat je snel kan terugvallen in de oude situatie omdat de motivatie minder word.

16-06-13

Vluchten...

run.jpg

14-06-13

Voor jou...

 

engel.jpg


Het leven kan zo verschrikkelijk moeilijk zijn,
Vol verdriet, eenzaamheid en pijn…
De tranen over je wangen,
In je verdriet gevangen…
Wanneer jij stil staat, draait de wereld door,
En vraag je je af, waar doe ik het voor..
Soms oneerlijk en soms gemeen,
Voel je je heel alleen…
Dagen gaan voorbij, 
Is dit het leven voor mij…
Deze vragen en zoveel meer,
Ik voel alleen maar pijn, het doet zo zeer.
Onverdraagzaam, die eenzaamheid…
Gevoelens van angsten en spijt…
Waar is het licht,
die ook voor mij zou schijnen…
die donkere wolken laat verdwijnen..
in een zee van tranen, een hart vol verdriet…
eenzaamheid en niemand die het ziet…

13-06-13

There always is a new day...

nieuw.jpg

11-06-13

Een engel... 

engel_arcangel_rafael.jpg

Vandaag deed ik iets wat ik nooit eerder had gedaan. Ik ging naar een dichtersclub in Alkmaar en beleefde een bijzondere ervaring. Naast de mooie gedichten en kunst van de muziek die daar gespeeld werd was er een jonge jongen die een gedicht opdroeg aan zijn vader die overleden was. Hij draagt de naam van een aarstengel Rafael...
Het ontroerde mij enorm...( ook ik heb mijn vader verloren en vertelde hem dat ik hem begrijp )
Met tranen vertelde hij zijn verhaal...
vandaar het onderstaande gedicht.

Ik heb een engel ontmoet…


Daar was je dan…
Jong en onervaren…
Je hebt iets…
Ik kan het niet verklaren…
Gebiologeerd vanaf het eerste moment…
Alsof jij mij al jaren kent…
Gekluisterd aan mijn stoel…
Luisterde ik naar je gevoel…
Met tranen in je stem…
Vertelde je over hem…
Je vader…onlangs overleden…
Je vader…die je hebt aanbeden.
Een brok in mijn keel…
Het werd mij eventjes teveel..
Het lieve, onschuldige wat ik in je zag..
Is mij bijgebleven die ene dag…

10-06-13

~♥~ Ik heb je lief ~♥~

 

lief.jpg


~♥~ Ik heb je lief ~♥~ 

ook al geloof je dat soms niet...
ik heb je lief...
ook al doe ik je soms verdriet...
ik heb je lief...
waar je ook bent...
ik heb je lief...
ook al doe je alsof je mij niet kent...
ik heb je lief...
het zal altijd zo wezen...
ik heb je lief...
zonder jou kan ik niet leven...
ik heb je lief...
lieve engel van mij...
ik heb je lief...
in mijn hart, daar zit jij...

~♥~ 

10:28 | 10:28 | Denise | Denise | | | Permalink | Permalink | Commentaren (0) | Commentaren (0) | Tags: lief, engel, hart, gedicht, leven, liefde, verdriet, zijn | Tags: lief, engel, hart, gedicht, leven, liefde, verdriet, zijn |  Facebook |  Facebook | |

Vergeven…

 

vergeven,boosheid,vertrouwen,jezelf,licht,haat,woede,hart,kennis,zelfkennis,zonde,loslaten,ander,kwetsen,waarden,normen

 

Vergeven…


Echt vergeven is loslaten wat er is gebeurd. Maar dat is verschrikkelijk moeilijk, onbewust hou je misschien nog vast aan het idee, wat als het weer gebeurd? Waardoor mensen veranderen en anders reageren dan je gewend bent. 

Daarom kunnen mensen wel vergeven, maar vergeten doen ze het eigenlijk nooit. Er zal altijd wel iets blijven hangen, of een angst ontstaan dat het weer gebeurd…


“Met vergeven bewijs je de ander geen dienst, maar jezelf. Je maakt je hart lichter en beschermt jezelf tegen het gif dat boosheid heet. Niemand leeft zonder zonde…
Vergeven moet je gewoon zelf doen…”

( happinezz “RoueVerveer” ) 

Maar hoe vergeef je echt en laat je het los? Een vraag wat vast wel veel mensen bezighoudt. Hoe kun je vergeven zonder dat je daar onbewust in de toekomst nog last van hebt.
Ik denk toch wel door lichter te leven, haat en woede je hart niet binnen laten. Jezelf leren kennen en weten hoe je reageert, wat jouw normen en waarden zijn en hoever je iemand je laat kwetsen. 


Vergeven doe je bij de mensen van wie je houdt…want tenslotte zijn zij de gene die je kunnen kwetsen. Of ik echt een klinkklaar antwoord hebt hoe je moet vergeven, dat weet ik niet..maar loslaten staat nauw samen met vergeven. Maar ook vertrouwen hebben, in jezelf maar ook in de ander.

 

04-06-13

Groei...

 

groei.jpg


~♥~
Iedereen groeit, de één wat sneller dan de ander. Maar uiteindelijk, het maakt niet uit in hoeveel levens je er over doet, zal iedereen komen waar hij of zij behoort te komen. 

De laatste tijd besef ik heel goed wat leven is, waar het in het leven om draait: 

Liefde...
Liefde maakt je sterk, liefde zorgt dat je overwint. Liefde is de sterkste kracht ooit. Het zorgt voor verbondenheid, éénheid!! En éénheid is kracht…

Leven is geluk, geluk dat je de kans hebt te mogen leven. We klagen allemaal, het is koud, het regent etc. maar kijk eens om je heen! Geniet van de regen, de kou, de zon, de natuur. De seizoenen horen bij het leven. De seizoenen staan voor het afsluiten van perioden in het leven. Het is de natuur, een periode die afgesloten wordt, een nieuw begin ontstaat. 

Zo hoor je dat ook eigenlijk met je emotionele bagage te doen. Het afsluiten en ruimte vrij maken voor het nieuwe, het oude loslaten, het nieuwe verwelkomen. 
Afscheid nemen doet pijn, maar als je geen afscheid neemt van het verleden, staat je hart niet open om nieuwe herinneringen te maken. 

In liefde loslaten is plaats en ruimte maken voor nieuwe mooie warme herinneringen. 
Wie het angstvallig vasthoudt, staat zijn eigen geluk in de weg. 
~♥~

03-06-13

~♥~Aandacht~♥~


~♥~

aandacht.jpg


Alles met aandacht doen, ik dacht ja hoor die is gek. Aardappelen schillen met aandacht, knoflook snijden met aandacht, met aandacht schoonmaken etc.


Sinds ik met aandacht de dingen doe ben ik veel rustiger, een intense rust overheerst de drukte in mijn hoofd.

 
Met aandacht iets opruimen, ruim je niet alleen je huis op, maar ook je geest komt tot rust. Zo sla je twee vliegen in één klap. 


Heb je het al geprobeerd, om eens met aandacht, echte aandacht iets te doen. Ik zal zeggen: probeer het eens, wat let je? 


Voel ook de rust, de liefde voor waar je mee bezig bent..en zie de schoonheid in alles wat is. 


Met aandacht ervaar je rust…in hoofd, je hart, je ziel.
~♥~