10-08-13

Lang leve de oorkappen!!!

 

peltor_optime_II.jpg


Ja ik ben gevoelig, maar het ergste van alles is. Niet alleen voor gevoelens en emoties van anderen, maar ook voor fel licht of harde geluiden. Ik kan mij mateloos irriteren aan bouwvakkers die verderop aan heien zijn, of de buren die aan het boren zijn.

Zo ook tijdens mijn vakantie, wilde ik rust. De rust was ver te zoeken op de boot die wij hadden gehuurd. Het gegil van mijn zoon omdat hij aan het donderen was met zijn vader en die kan gillen hoor. Anderzijds genoot ik wel van het tafereel, maar dat stemmetje, zo schel.

Ik kon de rust niet vinden en werd alleen maar gestrest en gestrest. Een week lang, met zijn drieën op de boot. Een week lang ben ik heel vroeg op gestaan zodat ik even kon genieten van de rust, de vogels, het water. Om te mediteren, yoga te doen.

Uiteindelijk kwam ik gestrest van die boot af en moesten wij nog naar de camping. Ik zag het helemaal niet meer zitten en vroeg mij af of ik rijp voor het gesticht was. Wat is er met mij gebeurd, waardoor ik mij overal aan irriteerde, elke geluidje kwam als een drilboor bij mij naar binnen.

En nu, moest ik nog naar de camping,  waarvan ik zeker wist dat ik geen rust zou kunnen vinden.

Toen bedacht ik mij ineens, had ik gelezen in één van mijn boeken, dat oordoppen een uitkomst zouden zijn.  Ik mijn man ingelicht en er op uit gestuurd om oordoppen voor mij te halen.

Wat een verademing, ik hoorde niet zo veel meer en langzaam begon mijn rust terug te keren. Ik kon weer lezen, genieten van mijn man die met mijn zoon aan het donderen was. Zonder dat ik mij irriteerde aan het geluid wat zij voortbrachten. Echt een hele opluchting voor ons allemaal.

Nu draag ik als het mij allemaal eventjes teveel wordt, mijn oordoppen inclusief oorkappen en ben ik totaal afgesloten van elke geluid die deze stressvolle maatschappij produceert…

 

Lang leve de oorkappen!!!

De commentaren zijn gesloten.