15-08-13

Een engel...

 

angel.jpg


Nadenken, tot de late uurtjes in de nacht, mijn lichaam strak en gespannen. Mijn kaken stevig op elkaar. Wanneer gaat die spanning uit mijn lichaam? Wanneer voel ik mij vrij?

Er zijn momenten dat het goed gaat, en momenten van niet. Onzekerheid, angsten overspoelen dan mijn gedachten. Geblokked voor mijn omgeving. Nergens zin in hebben en het liefst gewoon de hele dag in mijn bed blijven liggen. 


Ik wil me gelukkig voelen, ik wil vrolijk zijn, blij zijn. Maar bovendien vooral vrij zijn.

Tranen wellen op achter mijn ogen en dan barst het los. Overspoelt door een zee van tranen, ik laat het gaan. Mijn hartje gebroken en verdrietig, maar zo alleen. Snikkend in een hoekje, het verdriet niet te bevangen. Een eindeloos verlangen naar stilte in mijn hoofd. 
Ik tracht op te staan, maar het lukt mij niet. Bevroren als een brok ijs zit ik daar te wachten tot het over is. 


Dan opeens, helemaal uit het niets, een wit licht…
Fel schijnt het mijn kant op en uit dat witte licht komt een engel naar mij toegevlogen en zachtjes pakt zij mij hand. Ik voel haar liefde mijn hartje binnen stromen, door mijn lichaam, mijn aderen. Ik voel hoe zij mijn hartje raakt en zonder woorden vertelt zij dat ik goed ben zoals ik ben. Je bent mooi, lief en aardig, krachtig en sterk fluistert zij in mijn hoor. Geloof in jezelf, je kant het! 


Langzaam sta ik op en sla mijn vleugels uit, een lach verschijnt er om mijn lippen…ik ben vrij!!!!

10-08-13

Lang leve de oorkappen!!!

 

peltor_optime_II.jpg


Ja ik ben gevoelig, maar het ergste van alles is. Niet alleen voor gevoelens en emoties van anderen, maar ook voor fel licht of harde geluiden. Ik kan mij mateloos irriteren aan bouwvakkers die verderop aan heien zijn, of de buren die aan het boren zijn.

Zo ook tijdens mijn vakantie, wilde ik rust. De rust was ver te zoeken op de boot die wij hadden gehuurd. Het gegil van mijn zoon omdat hij aan het donderen was met zijn vader en die kan gillen hoor. Anderzijds genoot ik wel van het tafereel, maar dat stemmetje, zo schel.

Ik kon de rust niet vinden en werd alleen maar gestrest en gestrest. Een week lang, met zijn drieën op de boot. Een week lang ben ik heel vroeg op gestaan zodat ik even kon genieten van de rust, de vogels, het water. Om te mediteren, yoga te doen.

Uiteindelijk kwam ik gestrest van die boot af en moesten wij nog naar de camping. Ik zag het helemaal niet meer zitten en vroeg mij af of ik rijp voor het gesticht was. Wat is er met mij gebeurd, waardoor ik mij overal aan irriteerde, elke geluidje kwam als een drilboor bij mij naar binnen.

En nu, moest ik nog naar de camping,  waarvan ik zeker wist dat ik geen rust zou kunnen vinden.

Toen bedacht ik mij ineens, had ik gelezen in één van mijn boeken, dat oordoppen een uitkomst zouden zijn.  Ik mijn man ingelicht en er op uit gestuurd om oordoppen voor mij te halen.

Wat een verademing, ik hoorde niet zo veel meer en langzaam begon mijn rust terug te keren. Ik kon weer lezen, genieten van mijn man die met mijn zoon aan het donderen was. Zonder dat ik mij irriteerde aan het geluid wat zij voortbrachten. Echt een hele opluchting voor ons allemaal.

Nu draag ik als het mij allemaal eventjes teveel wordt, mijn oordoppen inclusief oorkappen en ben ik totaal afgesloten van elke geluid die deze stressvolle maatschappij produceert…

 

Lang leve de oorkappen!!!

09-08-13

Hoe spreek je iemand aan op zijn of haar gedrag?

dreams_int10.jpg


Vaak vind ik het moeilijk iemand aan te spreken op zijn of haar gedrag. Omdat ik altijd nadenk over hoe ik iemand feedback moet geven. Maar ondanks dat ik vanuit mijn IK persoon praat, vertel wat zijn of haar gedrag bij mij teweegbrengt, hebben sommige mensen toch nog het gevoel dat ik hen aanval en schieten zij snel in de verdediging, waaronder dat zij mij gelijk naar beneden halen en al mijn “slechte” dingen naar voren halen. 
Omdat ik de enige ben in het gesprek die nadenkt over hoe ik iets brengt, kwetst de ander mij heel erg. Door mijn gevoeligheid, mijn verleden waardoor ik mij minderwaardig voelde aan de rest heeft het tot gevolg dat mijn zelfvertrouwen weer een deuk oploopt. 
Ik weet ook wel dat ik mij niet zoveel aan moet trekken van de ander, mijn humeur niet van de ander af moet laten hangen, is het toch moeilijk voor mij om mijn gevoel te uiten. Uit zelfbescherming hou ik dan wijselijk mijn mond, waardoor ik meer en meer alles opkrop en uiteindelijk me zelf helemaal gek maak. 
Met gevolg, last van stress, hoofdpijnen, mijn schouders die vast zitten en dat allemaal omdat sommige mensen niet nadenken hoe zij iets brengen. 
Ik kan gerust tegen kritiek, vind ik juist goed als mensen mij feedback geven. Maar denk eens na voor je wat zegt, iemand krenken kan heel snel en voor je het weet doe je iemand pijn en is het niet meer terug te draaien.

08-08-13

Kozijn met openslaande deuren geplaatst door bouwbedrijf Scherpenhuysen

get_img_by_name.gifVoor foto's check onze facebook pagina!!!

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.155347454661287....

 

Een mooitje ♥

Op een dag stond er een jongeman in het midden van zijn dorp en beweerde dat hij het mooiste hart had van de hele vallei. Een grote menigte had zich om de jongeman verzameld en ze waren het allemaal met hem eens, zijn hart was perfect. Er zat geen schrammetje of wond in zijn hart en ze waren het er allemaal over eens dat het het mooiste hart was, wat ze ooit gezien hadden. De jongeman was er erg trots op en pochte nog meer over zijn mooie en perfecte hart.

Op een dag verscheen er een oude man vanuit de menigte en zei "Waarom is jou hart niet zo mooi als de mijne." De menigte en de jongeman keken naar het hart van de oude man. Het sloeg krachtig, maar het zat vol littekens en er waren plaatsen bij waar er stukken uit waren gehaald en andere stukken waren in gezet, maar deze stukken pasten er niet mooi in, de hoeken waren rafelig. Er waren plaatsen bij waar hele stukken misten uit zijn hart. De mensen keken verbaasd - hoe kun je zeggen dat je hart aller mooiste is, dachten ze? De jongeman keek naar het hart van de oude man en zag de staat waarin het verkeerde en lachte "Je maakt een grapje," zei hij. "Vergelijk jouw hart eens met het mijne. Dat van mij is perfect en dat van jou is een puinhoop vol littekens en scheuren." "Ja," zei de oude man, "jouw hart ziet er perfect uit, maar ik zou niet met je willen ruilen. Kijk," sprak hij, "elk litteken vertegenwoordigt een persoon aan wie ik mijn liefde heb gegeven - ik scheur een stukje uit mijn hart en geef het, en vaak geven ze een stukje van hun hart aan mij terug om zo de lege plaats op te vullen. Maar de stukken zijn niet precies hetzelfde. Ik heb gerafelde hoeken, dat ben ik met je eens, maar het herinnert me er aan dat we de liefde met elkaar hebben gedeeld. Soms geef ik een stukje van mijn hart weg en heeft de ander me geen stukje van zijn hart terug gegeven. Dat zijn de lege gaten - het geven van liefde is een risico. Ook al zijn die gaten in mijn hart pijnlijk, ze blijven open. Het herinnert me er aan dat ik ook liefde heb voor deze mensen en ik hoop dat ze op een dag zullen terug keren en het gat zullen opvullen. Zo," zei hij "zie je nu wat echte schoonheid is?" De jongeman stond geheel roerloos en de tranen rolden over zijn wangen. Hij wandelde naar de oude man toe en greep in zijn perfecte hart en scheurde er een stuk uit. Hij offerde het aan de oude man met trillende handen. De oude man nam zijn offer aan, plaatste het in zijn eigen hart. Hij nam een ander stuk uit zijn hart en plaatste het in de wond van het hart van de jongeman. Het paste wel niet perfect, er zaten wat rafels aan, maar de jongenman keek naar zijn hart, niet meer perfect, maar mooier als voorheen, omdat de liefde van de oude man nu ook door zijn hart stroomde. Ze omhelsden elkaar en wandelden zij aan zij weg. 

995905_522315337817733_943409554_n.jpg

07-08-13

Wie o wie...helpt ons geld inzamelen om kinderen van Warchild te helpen?

Wie wil mijn man sponseren voor de Dam tot Dam loop 2013. Dit keer gaat hij lopen voor Warchild. We hopen met zijn allen veel geld op te halen voor de kinderen die slachtoffer zijn door oorlogen. Wie o wie helpt ons mee? Door op onderstaande link te klikken, de rest wijst zich vanzelf kunnen jullie een klein bedrag doneren. 

http://www.warchild.nl/actie/run-warchild-0

Wat doet Warchild? 

Zie de link hieronder:

http://www.warchild.nl/dit-doen-we

 

Alvast bedankt allemaal!!!

3205253926.2.jpg

06-08-13

Wat is goed? Wat is fout?

verwachtingen.jpg


Je leven lang wordt er dingen voor je besloten. Is dit goed, is dat fout. Wie bepaalt eigenlijk of iets goed of fout is? Is er een norm of waarde die je zo maar klakkeloos moet overnemen? Of zijn er ook eigen normen en waarden die je zelf mag bepalen. 

Dit hoort niet, dat hoort niet. Ja wie bepaalt dat, wie zegt dat je niet zelf mag bepalen hoe je wilt zijn?
Het maakt niet uit hoe je het doet, als de intenties maar goed zijn. 

Vele mensen leven volgens de verwachtingen van andere mensen en waarom? Omdat het zo hoort? 

Mijn intentie is de liefde die ik voel te delen, met iedereen die het wilt. Niet volgens een verwachtingspatroon van een ander, gewoon puur mijzelf en de liefde die ik voel voor de medemens. 

Ik ben wie ik ben… 
Want ik ben mooi en goed zoals ik ben. Net als jij en ieder ander. Creëer je eigen verwachtingen voor jezelf en dromen en ga niet uit van de verwachting van een ander. Je kunt daar toch niet aan voldoen.

Bouwbedrijf Scherpenhuysen

 

get_img_by_name.gif

 

VEELZIJDIG IN VERBOUWINGEN

Aanbouw, Opbouw, Dakkapellen, Dakramen,


Keukens, Kozijnen, Badkamers, Deuren,


Loodgieterwerk, Elektrawerk, Metselwerk, Garages.


VAN ONTWERP TOT OPLEVERING EN NAZORG

 

Zoekt u nog een goede allround timmerman, kijk dan even op onze facebook pagina via onderstaande link. Ook kunt u een kijkje nemen in het fotoalbum van werken die ik heb gemaakt.

Voor mijn werkervaring kunt u mijn online CV bekijken op mijn pagina.

http://www.facebook.com/pages/Bouwbedrijf-Scherpenhuysen/... 

05-08-13

Ik heb mijn buik vol van slechte communicatie…

commmmmm.jpg

Als je niet weet wat er in je partners koppie omgaat, niet weet hoe de ander zich voelt. Is de relatie dan wel succesvol? Heeft de relatie dan wel kans van slagen?

Je kan wel zeggen: uit angst voor de reactie van de ander zeg ik het maar niet. Maar als je niemand aanspreekt over zijn of haar gedrag, zal de ander ook nooit in staat zijn om hetgeen te veranderen wat je bang maakt. Zal de persoon nooit naar zichzelf kijken en zal het ongewenste gedrag blijven bestaan.

Daarom is het ook zaak, hoe moeilijk je het ook vind. Hoe bang je bent voor zijn of haar reactie. Toch proberen te spreken over wat je dwarszit. Als je het bij jezelf houdt, het durft te benoemen zullen je relaties uiteindelijk veel beter verlopen.

Maar vaak uit angst houden mensen hun mond en bijten zij hun kaken stevig op elkaar. Maar soms ook omdat het hen geleerd is omdat over gevoelens praten één grote taboe is. Dat zie je vaak bij mannen, die moeten zich houden aan een soort jongenscode. Ik ben een man en ik mag niet huilen, wordt er vaak dan wel gezegd.

Maar zonder communicatie zal de kans op slagen kleiner worden. Want als boosheid niet bespreekbaar wordt gemaakt en alles wordt weg gewuifd, dan ga je wrok koesteren voor de persoon waar je eens zoveel van hield.

 

Dat zou toch zonde zijn! Daarom ook: durf dingen bespreekbaar te maken en vertel wat het met je doet.