05-09-13

Ik ben veranderd...

Net als elk jaar op de eerste woensdag in september is er kermis bij ons in het dorp. Het hele jaar kijk ik er naar uit om naar de kermis te gaan. Heel veel jaren, veel plezier gehad op de kermis. ’s Morgens om 11 uur wordt de eerste borrel getapt. Ook dit jaar ging ik gisteren met veel zin naar de kermis.

Om 11 uur in  het dorp afgesproken met onze oude buurvrouw en een vriend van de familie. Ik heb lekker gefeest/gedanst en ben lekker uit mijn dak gegaan.

Ik wilde even kijken in een andere kroeg en mijn vrienden bleven achter in de kroeg waar wij waren. Met mijn flesje water liep alleen richting de andere kroeg.

Ik was een beetje moe, want stond al bijna 7 uur op mijn benen. Ik ging op een trapje zitten bij die andere kroeg, draaide je shaggie en nam een slok water.

De portier kwam nog even een praatje maken. Ineens kreeg ik een gevoel van geluk over mij heen. Een big smile verscheen er om mijn mond.

Ik dacht: waar ben ik mee bezig? Ik wil naar huis, naar mijn man en kind. Ik keek nogmaals om mij heen en zie allerlei dronken mensen over straat wandelen en besefte dat ik het eigenlijk niet leuk meer vind, die hele kermis. Al die dronken mensen, met wat voor een reden? Gewoon simpelweg dronken worden?

Ik stond op en liep naar huis. Onderweg, de schoonheid van de natuur die mij diep ontroerde. De schoonheid in alles en iedereen…

Wow…

 

Word ik oud? Of is dit gewoon een fase? Ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat het voor mij de laatste keer is geweest. 

Ik ben veranderd...

maxresdefault.jpg

De commentaren zijn gesloten.